ANIME FOREVER!!!
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.


Anime and Manga
 
KezdőlapLegutóbbi képekKeresésRegisztrációBelépés

 

 Receptek

Go down 
4 posters
SzerzőÜzenet
MatsuLaviRukia
Admin
MatsuLaviRukia


Hozzászólások száma : 188
Join date : 2011. Aug. 03.
Age : 27
Tartózkodási hely : The Black/Dark Order

Receptek   Empty
TémanyitásTárgy: Receptek    Receptek   I_icon_minitimePént. Aug. 05, 2011 5:38 pm

Tare Szósz
· 100g cukor (ha lehet, nádcukrot használj)
· fél csésze konbu dasi
· fél csésze szójaszósz
· 3 kanál mirin
Keverd el az összes hozzávalót, amíg sűrű sziruppá nem válik. A hűtőben egy hétig is eltartható.

Kakitama Dzsiru
· 1 kanál mogyoróolaj
· 1 közepes fej hagyma nagyon vékonyra vágva
· 4 csésze alacsony sótartalmú dasi
· 10 dkg cukorborsó
· 2 kanál szójaszósz
· 2 tojás
· pirospaprika
Egy nagyobb edényben forrósítsd fel az olajat, tedd bele a hagymát és süsd ropogósra. Tedd bele a cukorborsót, majd öntsd hozzá a dasi - t. Forrald fel. Egy másik edényben verd fel a tojásokat és lassan add hozzá a leveshez. Forrón tálald.

Ecetes rizs
Hozzávalók: 50 dkg rizs, 5 dl víz, 4 evőkanál rizsecet, 3 teáskanál cukor, só
A rizst átválogatjuk és alaposan megmossuk, majd vízben feltesszük főzni. (Az eredeti susirizst kilencszer öblítik le.) Felmelegítjük az ecetet, és a cukrot meg a sót feloldjuk benne. Fozés közben a rizshez adjuk és lapátkanállal állandóan keverjük, szellőztetjük. Így lesz megfelelő állagú és fényű. Az ecetes rizst ajánlatos azonnal elfogyasztani, ellenkező esetben takarjuk le vizes ruhával, és lehetőleg néhány órán belül használjuk fel.

Polip saláta
Hozzávalók: 50 dkg polip, 15 dkg aranygomba, 10 dkg vöröshagyma, 15 dkg üvegtészta, 10 dkg póréhagyma, 40 dgk kínai kel, 5 evőkanál fehérbor, 2 evőkanál szójaszósz, 1 evőkanál szezámolaj, 2 citrom, só, fehér bors, 1-2 csepp pirő ételszínező
A polipot megtisztítjuk, jól megmossuk, megfőzzük fehér borral, citrommal, vöröshagymával, sóval ízesített vízben. Ebben hagyjuk kihülni, esetleg néhány csepp piros ételfestéket tehetünk még bele. Ezután a polipot metéltre vágjuk, hozzátesszük a felszeletelt póréhagymát, a kínai kelt, a leforrázott gombát. Összekeverjük a forró vízben megáztatott, leszűrt üvegtésztával. Meglocsoljuk szójaszósszal, citromlével, szezámolajjal. Sóval, borssal ízesítjük, és jól összeforgatjuk. Bébikukoricával, paradicsommal tálaljuk.

Rizses nyers hal (Susi)
Hozzávalók: 40 dkg rizs, 50 dkg friss nyers hal, (tintahal, lazac, tuna stb) 1 evőkanál frissen készített wasabitorma, 1 evőkanál rizsecet, szójaszósz
Eloször az ecetes rizst készítjük el (ld. lentebb), azután a filézett halat megmossuk, és 1-2 cm vastagságúra, 5 cm hosszúságúra szeleteljük. Kezünket ecetes vízbe mártjuk, és a halszeleteket bekenjük wasabitormával. Rizslabdákat formálunk, és rányomkodjuk a nyers halszeletekre, megformázzuk és félretesszük. Addig folytatjuk a susi készítését, míg az összes hozzávaló el nem fogy. Szójaszószba mártogatva fogyasztjuk.

Noritekercs nyers hallal, uborkával, rizzsel
Hozzávalók: 40 dkg rizs, 10 dkg pácolt uborka (csemegeuborka) vagy nyers hal, 5 lap nori, 0,5 dl víz, 1 evőkanál ecet, 1 evőkanál frissen készült wasabitorma, 4 tojás
Eloször az ecetes rizst készítjük el (ld. alább). A pácolt uborkát csíkokra vágjuk. A norit pár másodpercig láng fölött mozgatjuk, amíg a színét, illatát meg nem változtatja. A tojásokat felverjük, és két vékony omlettet sütünk belőlük. Kiterítjük a bambuszgyékényt, és ráteszünk egy lap norit, és esetleg a tojáslepényt is. Ecetes vízzel megnedvesített kezünkkel a lap elejére tesszük a rizst. A rizs közepére vékony csíkban wasabitormát kenünk. Vagy a nyers halat, vagy az uborkát rátesszük a tormára. A bambuszgyékény segítségével feltekerjük, és jól összenyomjuk. Levéve a bambuszgyékényt, a tekercseket éles, vizes késsel 2,5 cm vastag darabokra vágjuk. Kaviárral, rákkal díszítjük, szimmetrikusan tálra rendezzük. Külön edényben szójamártást kínálunk, ebbe mártogatva fogyasztjuk.
Vissza az elejére Go down
http://bleach-anime-fanclub.gportal.hu
Nenju
Chunin
Nenju


Hozzászólások száma : 129
Join date : 2011. Aug. 06.
Age : 29
Tartózkodási hely : TARDIS

Receptek   Empty
TémanyitásTárgy: Re: Receptek    Receptek   I_icon_minitimeSzer. Aug. 10, 2011 9:45 pm

A friss Mondóban van egy nagyon érdekes recept, ún. Hungaroszusi. Kinézetre valóban hasonlít a japán eredetire, az ízvilága magyarosabb, és a fogyasztás utáni gyomorrontás szinte garantált. De ha valakit érdekel, közzéteszem Smile
Vissza az elejére Go down
http://nenjunobara.blogspot.com/
RoseWalker
Lélek
RoseWalker


Hozzászólások száma : 5
Join date : 2011. Aug. 07.
Age : 28
Tartózkodási hely : The Black Order

Receptek   Empty
TémanyitásTárgy: Re: Receptek    Receptek   I_icon_minitimePént. Aug. 12, 2011 7:42 pm

Nenju írta:
A friss Mondóban van egy nagyon érdekes recept, ún. Hungaroszusi. Kinézetre valóban hasonlít a japán eredetire, az ízvilága magyarosabb, és a fogyasztás utáni gyomorrontás szinte garantált. De ha valakit érdekel, közzéteszem Smile
. tőlem jöhet Razz
Vissza az elejére Go down
http://www.dgray-man-fansite.gportal.hu
Doktor (Soul_Evans)
Chunin
Doktor (Soul_Evans)


Hozzászólások száma : 133
Join date : 2011. Aug. 09.
Age : 31
Tartózkodási hely : TARDIS

Receptek   Empty
TémanyitásTárgy: Re: Receptek    Receptek   I_icon_minitimeKedd Szept. 20, 2011 4:21 pm

Valaki leírná nekem a Ramen receptjét??? mert én nem találtam
Vissza az elejére Go down
Ajánlott tartalom





Receptek   Empty
TémanyitásTárgy: Re: Receptek    Receptek   I_icon_minitime

Vissza az elejére Go down
 
Receptek
Vissza az elejére 
1 / 1 oldal

Engedélyek ebben a fórumban:Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.
ANIME FOREVER!!! :: Japán :: JAPÁN KONYHA-
Ugrás: